Je hebt een mooi wapen gezien op de vereniging of je kan iets kopen van een particulier.

 

Wat heb je nodig voor de aanvraag bij de politie. Op deze site van Justis.nl kan je vast het een en ander doorlezen;

https://www.justis.nl/producten/wet-wapens-en-munitie/wapenverlof-of-jachtakte-aanvragen

En lees ook deze informatie even door;

https://www.knsa.nl/media/2980/stcrt-2022-24877.pdf

 

Voor een afspraak bij bijzondere wetten [BW] heb je het volgende nodig:

Als je deze spulletjes bij elkaar hebt dan is de medewerk[st]er van BW een blij mens. Als je een afspraak hebt gemaakt bij BW dan krijg je als eerste een gesprek van een uur. Als je daar goed doorheen komt dan wordt er een vervolgafspraak gemaakt voor de kluiscontrole, bij je thuis. Je kan namelijk niet je wapen onder je hoofdkussen bewaren, of in het keukenkastje op de bovenste plank.

Als deze controle is geweest dan gaan ze bij BW alles nog eens bekijken en doorspreken, en als alles in orde is bevonden dan wordt er verlof verleend voor 1 jaar. Dat betekend dat je wel elk jaar op tijd met starten met de aanvraag voor een verlenging. Want als je te laat bent en je verlof is verlopen dan mag je officieel geen wapen thuis hebben, en ben je dus strafbaar.

 

Mochten er nog vragen zijn dan hoor ik die graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *